ZA PROFILEM S BÁROU @THEBEASTLOVESBEAUTY



Vítejte zpět ZA PROFILEM. V dnešním díle vám představím Báru z profilu @thebeastlovesbeauty. Bářin profil na instagramu, byl jedním z prvních, které jsem začala sledovat. Její výběr přírodní kosmetiky je vždy trefa do černého. Hodně dám na její doporučení a recenze, které si můžete přečíst na jejím krásně vedeném blogu http://beastlovesbeauty.com/sk/. Pokud se chcete zorientovat ve světě přírodní kosmetiky, nebo načerpat novou inspiraci, určitě Báru sledujte.
 
BÁŘIN KOSMETICKÝ DENÍČEK

"Keď sa nevenujem prírodnej kozmetike (či už písaniu blogu, nakupovaniu, alebo kecaniu s kamoškami) veľmi rada pozerám seriály s nadprirodzeným motívom, pečiem nejaký koláč (ktorý potom veľmi rada aj zjem) alebo si hopsám na jumpingu (cvičenie na trampolínach). Momentálne mi najviac času kradne adoptovaný kocúrik, ktorý na mne rád drieme a vyžaduje si škrabkanie na hlave 😊 "
 
PRÍRODNÁ KOZMETIKA MI POMÁHÁ UDRŽAŤ MOJU PROBLEMATICKŮ PLEŤ NA UZDĚ.
 
Co tě přivedlo k přírodní kosmetice?
Problematická pleť s akné a suché vlasy. 
Jak dlouho používáš přírodní kosmetiku?
Sú to už dlhé roky, ale tak viac ma začala zaujímať prírodná kozmetika na strednej škole (objavila som vtedy minerálny makeup), ale vtedy som ešte používala aj konvenčnú kozmetiku a priebežne objavovala kozmetiku prírodnú. Takže takých 10 rokov to už možno aj bude ak rátame aj počiatočné objavovanie 😊
Pomohla ti přírodní kosmetika s nějakým problémem?
Áno aj nie 😊 S akné mi pomohol až dermatológ, no prírodná kozmetika mi pomáha udržať moju problemtickú pleť na uzde. Suchých vlasov som sa tiež nezbavila, mám jednoducho taký typ vlasov. No ak im pravidelne doprajem hennu, olejové zábaly a masky, darí sa im podstatne lepšie. Momentálne mi dosť pomáha aj vlasová kozmetika od 100% Pure. Pekne mi aj podrástli, kedysi by som o takejto dĺžke vlasov mohla len snívať. 
Jaké byly tvé vůbec první produkty z přírodní kosmetiky, které jsi vyzkoušela?
To už bolo dávno, no marí sa mi, že prvou prírodnou značkou bola česká značka Nobilis Tilia. Myslím, že som mala krém na tvár a čistiaci íl, ktorý som brala aj vnútorne. Ďalej som začala experimentovať s minerálnym makeupom Everyday minerals, ponúkali vtedy mini sety so vzorkami za poštovné, čo mi pri mojom malinkom rozpočte vyhovovalo :D
 
TAKÁ SRDCOVKA JE 100% PURE, POUŽÍVAJŮ VEĽA RASTLINNÝCH EXTRAKTOV, NAPRÍKLAD NA ZAFARBENIE MAKEUPU POUŽÍVAJÚ PIGMENTY Z OVOCIA A ZELENINY. 
 
Jaké jsou tvoje oblíbené značky přírodní kosmetiky a proč právě tyto?
Taká srdcovka je 100% Pure, používajú veľa rastlinných extraktov, napríklad na zafarbenie makeupu používajú pigmenty z ovocia a zeleniny. Väčšina ich výrobkov mi sedí, no ich ceny až tak skvelé nie sú :D Inak značky dosť striedam a rada skúšam aj nové, ktoré ešte nepoznám. Pri prírodnej kozmetike som tak trochu prelietavá nevernica :D Za spomenutie ale stojí napríklad značka Akamuti, ktorá má pekné balenia a jednoduché zloženia. Ďalej tiež Acure, Pacifica, Weleda, Living Nature, Kivvi,….dali by sa nájsť aj ďalšie 😊
Jaké jsou tvoje nejoblíbenější produkty z pečující kosmetiky?
Kávový očný krém od 100% Pure, z ktorého mám asi tretie balenie. Doma mi nikdy nechýba nejaká kvetinová voda, mám rada ružovú od Hanus, rôzne od Akamuti a Naturally thinking. Taktiež mám rada telové produkty od Deep Steep, ktoré vždy krásne voňajú. Veľmi fajnové bolo aj bambucké maslo Nilotica s vôňou manga od Nilotic. Spomenúť musím moju milovanú hennu, značky sem tam striedam, ale vždy sa rada vrátim ku značke Light Mountain. 
Jaké jsou tvoje nejoblíbenější produkty z dekorativní kosmetiky?
Tak toto je jednoduché! Polomatné rúže od (áno uhádli ste) 100% Pure :D Spomínaná zhusťujúca riasenka od Green people, tekutá linka od ZAO (ZAO má tiež super laky na nechty). 
Vyzkoušela jsi někdy nějaký produkt z přírodní kosmetiky, který ti vyloženě neseděl? 
Jasné, aj prírodná kozmetika je len kozmetika. Niečo človeku sadne, niečo nie. Treba skúšať a nájsť si to svoje. 
 
MINULÝ ROK SOM OBJAVILA ZNAČKU ALGRA MARIS A DOVOLENKU PRI MORI SOM PREŽILA BEZ POPÁLENÍN.
 
Co ti nejvíc chybí v sortimentu přírodní kosmetiky? 
Nad totuto otázkou som dlhšie rozmýšľala a vlastne v podstate nič. Možno nejaké parfémy, ktoré by boli podobne prepracované ako tie konvenčné a mali aj rovnakú výdrž. No prírodné parfémy v ponuke sú a všetky značky som ešte rozhodne nevyskúšala. Z tých prírodnejších mám rada značku Pacifica. Trochu problematické sú aj opaľovacie krémy, ale minulý rok som objavila značku Alga maris a dovolenku pri mori som prežila bez popálenín 😊 Teraz ešte hľadám nejaký dobrý na tvár. 
Kde čerpáš informace o přírodní kosmetice? 
Mám pár knižiek o prírodnej kozmetike, ale väčšinou sa spoľahnem na uja gúgla 😊 Využívam najmä stránku EWG, kde kontrolujem jednotlivé zložky kozmetiky a ich bezpečnosť. 
Je pro tebe důležitý design produktu? Co říkáš na balení přírodní kosmetiky a která značka v tě v tomto směru nejvíc baví? 
Dôležitejšie je zloženie, no priznávam, že pekné balenie ma dokáže zlákať. Jasné, že mám rada, keď to na kozmetickej poličke dobre vyzerá 😊 Páči sa mi dekoratívna kozmetika od 100% Pure (nie, neplatia ma za reklamu, asi by mohli začať :D ) – napríklad ich lícenky a riasenky vyzerajú veľmi pekne. Páči sa mi tiež Akamuti, Mylo (pôvodné balenia), Kivvi, Live, Axiology, Max and me.
 
PRÍRODNÁ KOZMETIKA FUNGUJE ROVNAKO DOBRE AKO KONVENČNÁ KOZMETIKA BEZ ZBYTOČNE ŠKODLIVÝCH LÁTOK.
 
Proč by lidé měli začít používat přírodní kosmetiku?
Prečo nie? Myslím si, že si vyberie každý, stačí len trošku experimentovať a nájsť si, čo komu vyhovuje. Funguje rovnako dobre ako konvečná kozmetika bez zbytočne škodlivých látok. V ponuke sú rôzne cenové kategórie, takže či už máte radi lacnejšie alebo luxusnejšie kúsky, vyberiete si. 
Zkoušela si někdy vyrobit nějaký produkt doma? Pokud ano, jak si s ním byla spokojená? 
Áno, vyrábala som si našľahané telové maslá, balzamy na pery, pílingy,… a bola som so svojimi vývtormi spokojná, dokonca som chvíľku koketovala s myšlienkou, že by som si založila vlastnú značku.  Ale zatiaľ nič z toho 😊
Kde nejčastěji nakupuješ přírodní kosmetiku? 
Na internete :D Napríklad iherb, Lovelula, Naturisimo a potom v rôznych slovenských, ale aj českých eshopoch. Rada využívam aj miestne kamenné obchodíky s prírodnou kozmetikou. 
Co tě nejvíc překvapilo během používání přírodní kosmetiky?
Že mi tá konvenčná vlastne vôbec nechýba a že som bola schopná nahradiť v podstate všetky produkty prírodnou verziou. 
Kdyby si musela používat jen jeden produkt z přírodní kosmetiky, jaký by sis vybrala? 
Asi telový krém od 100% Pure, ktorý by som využila ako telový krém, pleťový krém a kondicionér na vlasy. 
Koho ráda sleduješ v oblasti přírodní kosmetiky, kdo tě inspiruje? 
Kedysi som toho stihla čítať a pozerať viac, teraz skôr sledujem Instagram prípadne YouTube. V poslednej dobe ma baví napríklad Mitsuuko, ale potom sa musím veľmi ovládať, aby to môj účet vydržal vo finančnom zdraví :D Inak je zaujímavých blogeriek a značiek dosť, koho to zaujíma, môže rovno mrknúť na môj Instagram profil, kde nájde zoznám všetkých účtov, ktoré sledujem. 
Proč si začala psát blog?
K založeniu blogu ma inšpirovala kamarátka, ktorá mala tiež blog, no na inú tému. Vlastne až vďaka nej som sa bližšie zoznámila s blogovým svetom. Vlastný blog som si ale založila preto, aby ľudia okolo mňa nemuseli toľko počúvať o kozmetike, keďže to bola jedna z mojich obľúbených tém na rozhovor :D Takto som mohla písať o tom čo ma baví a zároveň mať blog aj ako svoj kozmetický denníček.
 
BÁRA @THEBEASTLOVESBEAUTY
______________________________________________
 
Moc Báře děkuji za její zapojení, čas a inspirující rozhovor.
 
 

Komentáře

Oblíbené příspěvky