ZA PROFILEM V. / ADRIANA @PURE.BEAUTY.BUDDIES




Krásný čtvrtek. Vítejte u posledního březnového dílu projektu ZA PROFILEM (o čem projekt je se můžete dozvědět zde). V průbehu března jste měli možnost přečíst si rozhovory s inspirativními lidmi, kteří milují a používají přírodní kosmetiku. Doufám, že vás rozhovory inspirovaly a motivovaly, jako mě. Projekt určitě nekončí, ZA PROFILEM se uvidíme zase v květnu.

Březnovou sérii uzavírá Adriana, kterou můžete znát z dvojice Pure beauty buddies.

Užijte si inspirativní rozhovor a budu se těšit zase v květnu ZA PROFILEM.
____________________________________________

ČASTEJŠIE NEŽ SLOVAMI SA VYJADRUJEM VIZUÁLNE. 
Pure beauty buddies aneb slovenský blog "o všetkom pure". Za blogem stojí dvě sympatické kamarádky Adriana a Mariana. Sledovat je můžete jak na instagramu jako @pure.beauty.buddies, tak na blogu www.purebeautybuddies.sk. Blog je plný recenzí přírodní kosmetiky. Mě však nejvíc baví jejich DIY články a videa, podle kterých si můžete jednoduše vyrobit vlastní kosmetiku a moc se mi líbí jejich krásný, jednoduchý a čistý styl. Pojďme se blíže seznámit jednou z nich, s Adrianou.

"Blog na instagrame sme založili spolu s počiatkom našej zmeny v živote. Chceli sme v blogovaní zachytiť celý ten proces premeny, odkedy sme začali používať prírodnú kozmetiku a spojiť všetko to, čo máme radi a čo súvisí s “pure” životným štýlom. 
Svoje myšlienky vyjadrujem fotografiou, videom. Častejšie než slovami sa vyjadrujem vizuálne. Rada vizualizujem všetko, čo sa mi páči a pre čo mám nadšenie. Doma aj v práci. A to sa snažím preniesť aj do blogovania."

Co tě přivedlo k přírodní kosmetice?
V určitom období sme sa začali s kamarátkou rozprávať o tom ako vlastne zložito žijeme, čím sa obklopujeme, čo používame a ako nás to ovplyvňuje. A či nám to vôbec prospieva a robí šťastnými. Taktiež som patrila k tým ľuďom, ktorí mali problém. Som rada, že píšem v minulom čase :) Takže som živým dôkazom toho, že prírodná kozmetika je naozaj účinná a pomohla aj mne riešiť problematickú pleť.
Jak dlouho používáš přírodní kosmetiku?
Moja očista od konvenčnej kozmetiky trvá približne 2 roky. A mám pocit, že výsledky sa začali preukazovať až tak po roku.
Pomohla ti přírodní kosmetika s nějakým problémem? 
Musím priznať, že prírodná kozmetika mi najprv stav pokožky zhoršila v tom zmysle, že sa moje telo začalo očisťovať od konvenčnej kozmetiky. A bolo to vidieť. Pleť sa mi zhoršila, pribudlo viac pupákov, vlasy sa mi mastili. A potom to prišlo. Výsledky sa dostavili. Samozrejme, prispela k tomu aj návšteva kozmetičky a dočasne krátky zostrih vlasov. Takéto mini obete sa vyplatili, dnes sa cítim spokojná.

"SOM ŽIVÝM DÔKAZOM TOHO, ŽE PRÍRODNÁ KOZMETIKA JE NAOZAJ ÚČINNÁ A POMOHLA AJ MNE RIEŠIŤ PROBLEMATICKŮ PLEŤ." 

Jaké jsou tvoje oblíbené značky přírodní kosmetiky a proč právě tyto? 
Na moju zmiešanú pleť preferujem nezaťažujúce krémy a odličovacie vody s veľmi  jemnou parfumáciou, ktoré sa rýchlo vstrebú a nezanechávajú mastný olejovitý nános. Napríklad preto som si obľúbila Havlíkovu prírodnú apotéku. Sama si neviem vyrobiť tak skvelý účinný krém a odličovaciu vodu na môj typ pleti akú vie ponúknuť táto značka. Momentálne používam radšej menej kozmetiky na tvár, ale o to kvalitnejšej. Občas si vyhodím z kopýtka a spravím väčšiu objednávku z Anglicka od PHB, hlavne vtedy, keď majú 50percentnú akciu a poštovné nad 45libier zadarmo. Objednám si do zásoby odličovacie mlieka, tie sú skvelé, jemné, voňavé.
Jaké jsou tvoje nejoblíbenější produkty z pečující kosmetiky?
Jednoznačne kvetové vody na pleť. Tie používam neustále, po odlíčení, po zobudení, po použití masky. Mätovú od Navie, šalviovú francúzskej značky, ružovú, hamamelis a iné.
Momentálne obľubujem aj olejčeky a krémiky na tehotenské bruško. Zatiaľ sa mi najviac osvedčil ružový telový olej od PomPomNatur. Na tretí trimester som si odložila “minime” produkty od 2sis, na tie sa veľmi teším. Krémik som už rozbalila a používam ho na prsia, pretože som ich doposiaľ zanedbala a všimla som si malé strie. Tak verím, že mi tento produkt s nimi pomôže. Inak chladivý účinok krémiku je veľmi príjemný a uvoľňujúci, určite pomôže aj neskôr pri kojení.
A aby som nezabudla rada používam aj tuhé šampóny, ktorým som zo začiatku nedôverovala a ten od Ponio ma presvedčil o opaku.
A teraz som si uvedomila, že naša slovenská produkcia prírodnej kozmetiky je naozaj kvalitná a výber pestrý.
Jaké jsou tvoje nejoblíbenější produkty z dekorativní kosmetiky? 
V dekoratívnej kozmetike som minimalista. Vyskúšala som vegánsku značku Zao, tá je fasa, majú skvelé laky na nechty a tuhý make-up. Ale najviac ma presvedčila značka Lilylolo s ich paletkou na oči, lícenkou a rúžmi. Špirálu na oči používam od značky PHB ethical beauty. Konečne nemám podráždené moje citlivé oči.
Vyzkoušela jsi někdy nějaký produkt z přírodní kosmetiky, který ti vyloženě neseděl? 
Áno, skúsila som aj produkty, ktoré mi nesadli a to hlavne tie na tvár, čo sú príliš voňavé alebo olejovité. Ale to je môj osobný pocit.

"RADA VYRÁBAM TUHŽ ŠAMPÓN, SVIEČKY, KRÉMIKY A BALZAMY NA PERY. SAMOZREJME V ÚPLNE JEDNODUCHEJ FORME, ALE S RADOSŤOU A LÁSKOU. " 

Kde čerpáš informace o přírodní kosmetice?
Internet je dnes plný inšpiratívneho obsahu. Je skvelé, že sa dá nájsť veľa informácií na rôznych blogoch, hlavne zahraničných, na youtuberských kanáloch a podľa mňa už aj na Instagrame to kvitne. Skúsenosti a recenzie sa dajú ľahko vygoogliť, ale odbornejšie informácie či recepty radšej študujem v knihách.
Aktuálne obľubujem sledovať kanál Farmhouse on Boone. Youtuberka sa venuje nielen prírodnej kozmetike, ale všetkému, čo je pre nás prirodzené, čo sa dá zohnať v prírode, čo si môžeme jednoducho vyrobiť a ako si uľahčiť život. Sledovanie takéhoto kanála mi spríjemňuje deň a inšpiruje ma k tvorivej činnosti.
Je pro tebe důležitý design produktu? Co říkáš na balení přírodní kosmetiky a která značka v tě v tomto směru nejvíc baví?
Dizajn je naozaj dôležitá súčasť predajného produktu. Musí sa to brať tak, že je súčasťou tovaru, že hovorí istou rečou a prehovára svojho zákazníka o kúpe. Koho chce prehovoriť, na toho sa zameria svojim dizajnom. Tento spôsob komunikácie je mi asi najbližší. Aj v profesii sa vyjadrujem viac vizuálne. Veľakrát rozumiem produktu lepšie cez jeho obal ako cez verbálnu komunikáciu. Ale nemyslím si, že škaredý dizajn produktu znamená aj nekvalitný produkt. Škaredosť ani neexistuje, každému sa predsa páči niečo iné :)
Proč by lidé měli začít používat přírodní kosmetiku? 
Odpoveď na otázku “prečo?” je podľa mňa jasná. Lebo je táto kozmetika prirodzená, lieči nás a je tu pre nás. Skôr neviem prečo ľudia zrazu nedôverujú prírodnej kozmetike.
Zkoušela si někdy vyrobit nějaký produkt doma? Pokud ano, jak si s ním byla spokojená? Jasné, doma sa veľmi rada hrám s ingredienciami prírodnej kozmetiky. Rada vyrábam tuhý šampón, sviečky, krémiky a balzamy na pery. Samozrejme v úplne jednoduchej forme, ale s radosťou a
láskou. A taktiež sa rada delím o moje skúsenosti z výroby s tými, čo sledujú náš blog Pure beauty buddies. Ale ak sa chceš dozvedieť niečo viac a vyrobiť si doma niečo lepšie, zložitejšie, na to je u nás expertka Mary.
Proč si začala psát blog? 
Jednoducho ma tento svet prírodnej kozmetiky, minimalistického života a vychutnávania si prítomnosti, začal tak baviť a fascinovať, že som sa musela pustiť do blogovania. K veci, na rovinu a čisto. Haha a tiež pretože rada fotím a varím :D

Adriana @pure.beauty.buddies

Moc děkuji Adriance za rozhovor a čas, který tomu věnovala.
________________________________________________________________
Děkuji ze srdce všem inspirativním ženám, které se projektu zúčastnily, děkuji za všechny ohlasy a za to, že se vám projekt líbil. Těším se zase v květnu na další porci inspirace.

Krásný den
L.

Komentáře

Oblíbené příspěvky